Przepis podała mi SOY , ale trochę go zmodyfikowałam po swojemu :)
Wyszła pyszna, zniknęła tak szybko jak się pojawiła :)
SKŁADNIKI:
- makaron penne
- warzywa na patelnię ( ja kupiłam bukiet jarzyn na zupę i to był strzał w dziesiątkę)
- żółty ser
- pierś z kurczaka ( jedną podwójną, ja dodałam pojedynczą, ale była duża)
- sos w proszku ( ja dodałam sos pomidorowy )
- oliwa/olej
- przyprawy, zioła, oregano, majeranek, bazylia, tymianek itp.
PRZYGOTOWANIE :
Ugotować połowę paczki makaronu al dente , z odrobiną soli i oliwy . Smarujemy naczynie tłuszczem . Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy do naczynia.
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę , smażymy na oliwie z dodatkiem ziół, ja sypię zawsze sporo , lubię ich wyrazisty smak w potrawach. Usmażoną pierś układamy na makaronie.
Warzywa na patelnie przygotowujemy wg opisu na opakowaniu. Ja moje warzywa ugotowałam w osolonej wodzie, później przełożyłam je na patelnie i chwilę podsmażyłam z dodatkiem ziół . I przełożyć do naczynia, ułożyć na kurczaku. Przyrządzić sos i polać produkty w naczyniu. Na wierzch ułożyć plastry żółtego sera, dokładnie , tak, żeby przykryły cały wierzch . Wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni i zapiekamy około 20 minut :)
2 komentarze:
Wygląda nieziemsko pysznie, ale może bez brukselki ;o))
Madzik :) we dwójkę zjedliśmy ją prawie jednego dnia:) przepyszna:) Może być bez brukselki :) warzywa można dodać wg upodobań :):)
Prześlij komentarz