SKŁADNIKI:
- kapusta pekińska
- puszka kukurydzy
- 4-5 ogórków kiszonych
- 4 jajka
- pierś z kurczaka
- przyprawa gyros
- majonez
- łyżeczka vegety
PRZYGOTOWANIE:
Jaja ugotować na twardo.Kurczaka usmażyć z przyprawą gyros. Kapustę posiekać na drobno. Kukurydzę odsączyć.Ogórki pokroić w kosteczkę. W przezroczystym naczyniu układać warstwowo , zaczynając od kapusty pekińskiej - kurczak- posmarować lekko majonezem-pekinka-kukurydza-majonez-pekinka-jajka starte na tarce na grubych oczkach-majonez-kapusta-ogórki-kapusta wymieszana z majonezem i łyżeczką vegety . Schłodzić z kilka godzin najlepiej , wtedy wg mnie składniki się przegryzą i sałatka jest przepyszna :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz