Categories

niedziela, 11 września 2011

PIECZARKI W PANIERCE

Zaległości mam, ale i czasu malutko.
Dziś pieczarki w panierce, idealne na przekąskę, dodatek do posiłku i  na przystawkę na przyjęcie .

SKŁADNIKI :
  • Pieczarki - dowolna ilość
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Sól , pieprz oraz zioła ( ale nie muszą być), ja dodałam prowansalskie
  • Olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki delikatnie umyć i obrać , ale tak, żeby zostały w całości , nie rozdzielać nóżki od kapelusza.
Jajko roztrzepać , dodać sól i pieprz oraz zioła , jeśli ktoś nie chce może być bez ziół ! Pieczarkę maczamy  dokładnie w jajku i dokładnie obtaczamy w bułce , smażymy na patelni w głębokim tłuszczu ( pieczarka musi być przynajmniej w połowie zanurzona w oleju ).

Brak komentarzy: