Categories

wtorek, 14 lutego 2012

MUS CZEKOLADOWY

Hmmmm zdjęć nie będzie bo już zrobiłam z cukru pudru specjalny napis na musie :)
Ale na słowo musicie uwierzyć, że jest pyszny :)

SKŁADNIKI :
  • 400ml śmietanki 30% - u mnie Łaciata w kartoniku do ciast i deserów
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 150g gorzkiej czekolady - ja dałam prawie 2 tabliczki
  • ewentualnie owoce do dekoracji np. wisienki 

PRZYGOTOWANIE:
Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej.  Mocno schłodzoną śmietankę ubić mikserem, jak masa zgęstnieje dodać cukier puder i ciągle ubijać - trzeba uważać, żeby jej nie "przebić".
Do masy dodać ostudzoną płynną czekoladę. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Przełożyć do szklanek lub salaterek , na wierzchu udekorować owocami i do lodówki na min. 2 godz. Smacznego !!! :)

Brak komentarzy: