SKŁADNIKI :
- 1 puszka masy krówkowej 500 g.
- Ok.470 g lub 60 sztuk herbatników
- 500 ml.śmietany 30-36 %
- 2 op.śmietan fix
Masa
budyniowa( komu nie chce się robić masy może dodać zwykły budyń )
- 500 ml.mleka
- 2/3 szkl.cukru
- 2 żółtka
- 3 łyżki maki ziemniaczanej
- 3 łyżki maki pszennej
- ¾ kostki masła
Przygotowanie:
1 ½
szkl.mleka i cukier zagotować.Pozostałe mleko wymieszać z żółtkami i maka
.Dodać do gotującego mleka i szybko mieszać,aby nie powstały grudki .Chwile
gotować aż zgęstnieje.Ostudzić.
Miękkie
masło utrzeć mikserem na masę i dodać ten zrobiony budyń.
Na blaszkę kładziemy herbatniki, ciepłą krówkę ( najlepiej całą puszkę wstawić do gotującej się wody i gotować ok. 10minut aż zmięknie), znowu herbatniki, budyń,herbatniki, śmietanę ( wcześniej ubitą z śmietanami fix ) na wierzch potrzeć czekoladę . I gotowe :-)
Na blaszkę kładziemy herbatniki, ciepłą krówkę ( najlepiej całą puszkę wstawić do gotującej się wody i gotować ok. 10minut aż zmięknie), znowu herbatniki, budyń,herbatniki, śmietanę ( wcześniej ubitą z śmietanami fix ) na wierzch potrzeć czekoladę . I gotowe :-)
1 komentarz:
Wow, wyglada smakowicie! Pozdrawiam cieplutko :)
Prześlij komentarz