Categories

poniedziałek, 21 maja 2012

3 BIT

SKŁADNIKI :
  • 1 puszka masy krówkowej 500 g.
  • Ok.470 g lub 60 sztuk herbatników
  • 500 ml.śmietany 30-36 %
  • 2 op.śmietan fix
Masa budyniowa( komu nie chce się robić masy może dodać zwykły budyń )
  • 500 ml.mleka
  • 2/3 szkl.cukru
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • 3 łyżki maki pszennej 
  • ¾ kostki masła

Przygotowanie:
 
1 ½ szkl.mleka i cukier zagotować.Pozostałe mleko wymieszać z żółtkami i maka .Dodać do gotującego mleka i szybko mieszać,aby nie powstały grudki .Chwile gotować aż zgęstnieje.Ostudzić.
Miękkie masło utrzeć mikserem na masę i dodać ten zrobiony budyń.
Na blaszkę kładziemy herbatniki, ciepłą krówkę ( najlepiej całą puszkę wstawić do gotującej się wody i gotować ok. 10minut aż zmięknie), znowu herbatniki, budyń,herbatniki, śmietanę  ( wcześniej ubitą z śmietanami fix ) na wierzch potrzeć czekoladę . I gotowe :-)









1 komentarz:

Peacock pisze...

Wow, wyglada smakowicie! Pozdrawiam cieplutko :)