Ale muffiny zrobiłam :-)
SKŁADNIKI :
- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 jajka
- pół szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- tabliczka lub dwie białej posiekanej czekolady
- ok. 6 łyżek jagód i czerwonych porzeczek ( ja dodałam na oko )
- łyżeczka aromatu waniliowego lub śmietankowego
PRZYGOTOWANIE:
W
jednym naczyniu połączyć suche składniki: mąkę, cukier, proszek, sodę,
sól, białą czekoladę. W drugim składniki mokre: jajka, mleko, olej, aromat waniliowy.
Wymieszane mokre składniki wlać do suchych i lekko wymieszać, tylko do
połączenia się składników. Dodać owoce i wymieszać.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem. Piec ok. 25 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem .
1 komentarz:
Zdecydowanie nie powinnam wchodzić na Twojego bloga bo patrząc na te mufinki, to ślinka mi leci...
Jak uruchomię piekarnik, to wrócę do ciebie po przepis:).
Pozdrawiam,
Lasub
Prześlij komentarz