- puszki groszku konserwowego
- puszki kukurydzy
- szklanki marchewki kostka ugotowanej
- 1 papryka czerwona
- 1 ogórek zielony
- 1 cebula czerwona
- sos chilli słodko-ostry Taotao
- 1 szklanka kuskusa
- 4 jajka
Przygotowanie :
Kaszę kuskus przesypujemy do większej miseczki i zalewamy wrzątkiem , dodajemy 2 łyżki oleju i sól do smaku. Mieszamy i odstawiamy. wody ma być 2 cm nad poziom kaszy.
Paprykę czerwona myjemy usuwamy białą błonkę i kroimy w kosteczkę .
Ogórka myjemy kroimy w drobna kostkę. warzywa konserwowe odcedzamy na sitku. Jajka gotujemy na twardo zimne siekamy.
Cebulę obieramy kroimy drobno. Składniki mieszamy z zimnym kuskusem. dodajemy sos chilli i mieszamy jeszcze raz. Doprawiamy solą do smaku.
Paprykę czerwona myjemy usuwamy białą błonkę i kroimy w kosteczkę .
Ogórka myjemy kroimy w drobna kostkę. warzywa konserwowe odcedzamy na sitku. Jajka gotujemy na twardo zimne siekamy.
Cebulę obieramy kroimy drobno. Składniki mieszamy z zimnym kuskusem. dodajemy sos chilli i mieszamy jeszcze raz. Doprawiamy solą do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz