SKŁADNIKI :
- mniej niż połowę kapusty
- kilka marchewek
- 2 pietruszki
- połowa selera
- por
- połowa cebuli
- świeży seler naciowy
- 2 ząbki czosnku
- liść laurowy
- 2 ziela angielskie
- 3 łyżeczki kucharka /vegety
- porcja kurczaka , ja dałam nóżkę
- śmietana 1 łyżeczka
Do garnka z wodą wrzucić mięso. Wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić w kosteczkę, można dodać ze 2 ziemniaki . Wrzucić do garnka. Kapustę posiekać na kawałki i do garnka . Dodać czosnek cebulę, seler naciowy, liść laurowy, ziele ang. dodać kucharka/vegetę, por . Gotować aż do miękkości warzyw. Po ugotowaniu wyłowić mięso , selera naciowego , cebulę. Mięso np. kurczaka obrać od kości i podzielić na kawałki dodać do zupy :) Zagęścić dosłownie jedną łyżeczką śmietany. Posypać świeżą pietruszką . Pycha :)
A na deser są.. MUFFINY MOCNO CZEKOLADOWE
PS. Ktoś jeszcze pomyśli, że w kuchni mam tylko te miseczki , które są prawie zawsze na każdym zdjęciu :P ale jakoś bardzo je lubię :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz